Baden in Boedapest – 4 tips voor je klanten

Wanneer je naar Boedapest reist, mag een bezoek aan de thermale baden zeker niet ontbreken. Elk badhuis werd ondergebracht in een imposant gebouw met een interieur om u tegen te zeggen. Om je wegwijs te maken in deze bijzondere badcultuur, geven we je graag 4 adresjes die ook bij jouw klanten in de smaak zullen vallen.

Széchenyi

Széchenyi is het meest gekende en mooiste badhuis van Boedapest. Het is eveneens één van de grootste publieke baden in Europa. Het interieur doet je denken aan een klassiek Romeins badhuis, met een prachtig art-nouveau interieur bedekt met mozaïeken. Je kan kiezen uit een hele reeks behandelingen, gaande van medische therapieën, tot massages en modderpakkingen. Dompel je onder in de warme stoombaden, neem een frisse duik in één van de zwembaden en kom geheel tot rust in de sauna's. Na een dagje Szèchenyi voel je je weer als herboren.

Gellért

Aan de Donau ligt het Gellért hotel, dat net zoals het badhuis van Széchenyi erg geliefd is. Er zijn in totaal 13 baden, waarvan enkele thermaal. De heilzame werking van het warme water wordt voor heel wat medische doeleinden gebruikt, zoals de behandeling van huidaandoeningen, stofwisselingsproblemen, nierklachten en het verbeteren van de spierwerking. De hete dampen zijn bovendien goed voor de ademhaling.

Palatinus

Is je klant op zoek naar wat zwemplezier? Dan is het openluchtzwembad Palatinus, gelegen op het Donau eiland Margrit en omgeven door een prachtig park, een goede tip. Het zwemparadijs werd in 1919 gebouwd en telt sinds 2002 elf baden. Er is plezier voor groot en klein met een golfslagbad, kinderbaden en strandbaden. De gemiddelde temperaturen van het water ligt tussen de 26°C en 36°C.

Aquaworld

Aquaworld is één van de grootste indoor waterparken van Europa. Het complex heeft een futuristisch interieur en telt maar liefst 17 zwembaden en 11 glijbanen. Voor de kinderen werd er een aparte vleugel ingericht met zwembaden van verschillende dieptes. In de zomer worden er extra outdoor faciliteiten opengesteld, waar je kan volleyballen, zonnebaden en fitnessen. Aan het waterpark ligt het Ramada Resort, een viersterren wellness hotel.

Meer over Boedapest

Wil je, naast de badcultuur, nog meer leren over Boedapest? Doe dan zeker de online training en haal je eigen persoonlijke certificaat. Zo kan jij je klanten het juiste advies geven. 

24/03/2014 - door Hungarian Tourism

Reageer