Boedapest – 5 originele tips voor jouw klanten

Boedapest staat synoniem voor mooie architectuur, badhuizen, culinair genieten en een bruisend nachtleven. Wij selecteerden speciaal voor jou en je klanten 5 bijzondere, originele activiteiten in de Hongaarse hoofdstad. Een festival bijwonen, een fietstocht ondernemen of de beste strudels van de stad proeven … Kortom, Boedapest anders beleven.

Tip 1 – Festival op een eiland

Iedere zomer komen zo'n 370.000 festivalgangers uit heel Europa naar Boedapest voor het Sziget festival op het Obuda eiland, centraal gelegen in de Donau. Cultuur, muziek en dans zijn de sleutelwoorden van dit jaarlijks event. Dankzij de ideale ligging, kan je het festival combineren met een bezoekje aan de stad. De grote klinkende namen van dit jaar (11–18 augustus) zijn oa Queens of the Stone Age, Macklemore en Ryan Lewis, Placebo en Bastille. Meer info: www.szigetfestival.nl

Tip 2 – Spring eens op de fiets

Je leest het goed. Verken de geliefde citytripbestemming eens met de fiets. Vooral het stadsgedeelte 'Pest' is meer dan de moeite waard. Neem een gids op sleeptouw en ontdek de mooiste plekjes van de stad. Geniet van de warme zonnestralen en ga gerust een pintje drinken op een terras. Een goed fietsverhuurpunt vind je bijvoorbeeld net achter de opera, de Lazar Utca.

Tip 3 – Mooie uitzichten op de Donau

Raad je klanten aan om aan het begin van hun citytrip een wandeling te maken langsheen de Donau om de unieke vergezichten te bewonderen. Boedapest is gekend om het UNESCO Werelderfgoed, waarvan een groot deel zich bevindt aan de oever van de Donau. De mooiste uitzichtpunten zijn het Vissersbastion, de Citadel boven op de Gellértberg, op de koepel van de basiliek of op de Margritbrug.

Tip 4 – Een leuk adresje om strudel te proeven

Wist je dat strudel zowel een uitvinding is van de Oostenrijkers als de Hongaren? In Hongarije noemt men de strudel 'rétes'. Wij geven jou graag een leuk adresje voor deze lekkernij: 'Elso Pesti Reteshaz'. Een open keuken, waar je klant kan zien hoe verse strudel met veel liefde wordt bereid met verschillende vullingen. Elke dag geopend van 09:00 – 23:00. Meer informatie: www.reteshaz.com/index_en.php

Tip 5 – De tijd van het communisme
Het communisme heeft een belangrijke rol gespeeld in Boedapest. Hiervan getuigt het museum Terror Plaza, gelegen op de Andrassy Ut. Met beeld, teksten, belichting en muziek wordt de sfeer tijdens deze gruwelijke jaren van onderdrukking weergegeven. Op de kade langs de Donau getuigen ijzeren schoenen van de communistische periode. Zij staan symbool voor de slachtoffers die tijdens de oorlog in de Donau werden gegooid.

Online Training

In samenwerking met Travel360° ontwikkelden wij een online training met argumenten om Boedapest nog beter te verkopen aan jouw klanten. Neem 15 minuutjes van je tijd om de training te beluisteren, vraagjes te beantwoorden en jouw persoonlijke certificaat te behalen. Wij wensen je veel succes!

Wens je meer informatie en leuke tips? Contacteer ons gerust en surf eens naar de website: http://nl.gotohungary.com

21/05/2014 - door Hungarian Tourism

Reageer