Lieven van Travelworld

Business Talk

In onze serie “business talk” met bedrijfsleiders uit de reissector, spraken wij met Lieven Bossaert, General Manager van Travelworld. Samen met zijn zus Caroline leidt Lieven de Oostendse tour operator die gespecialiseerd is op exotische bestemmingen (en Malta). De reeks van succesvolle groeijaren werd begin dit jaar abrupt tot een halt geroepen door het corona-virus en de gevolgen daarvan voor het toerisme.

We zijn vandaag 16 oktober, en het ziet ernaar uit dat overal in Europa nog maar eens strengere maatregelen zullen worden afgekondigd. Voor Travelworld is dat een stevige klap, want hun hoogseizoen begint ongeveer nu. Toch zal u tijdens de video merken dat de onverwoestbare positieve houding van Lieven niet verdwenen is, in tegendeel.

Hij onderlijnt dat Travelworld trouw zal blijven aan haar imago, product en distributie. De bij reisagenten geliefde exotische reizen-specialist deed zelfs, tijdens de corona periode, een aantal investeringen om het product nog sterker te positioneren. Het is begrijpelijk dat Lieven hierin het achterste van zijn tong nog niet wil laten zien.

Lieven zet wel fijntjes even de mensen met de zogezegde “glazen bol” op hun plaats: “Ik hoor nu mensen beweren, cijfertjes in de hand, dat tegen 2024 alles terug normaal zou zijn. Ik vraag me dan af: waar waren die mensen een jaar geleden? Toen hadden ze blijkbaar die gouden bol niet.” Ouch, dat moet even pijn doen aan de zelfverklaarde toekomstvoorspellers.

De GM van Travelworld gaat ervan uit dat we nu in de meest donkere zone zitten, maar ziet tegelijkertijd positieve tekenen: klanten willen reizen boeken, verre bestemmingen gaan weer open, en Lieven ziet opportuniteiten voor de “kleine en fijne” exotische bestemmingen.

Hij eindigt dan ook met een oproep aan de reisagenten om de moed niet te laten zakken, want hij is ervan overtuigd dat samen met de reisagenten, de goede TO’s ook deze crisis zullen overwinnen en er sterker zullen uitkomen.

U weet het: scherm breed, geluid volledig open. Enjoy!

 

 

 

16-10-20 - par Jan Peeters