Het verleden is een goede bron van inspiratie voor verhalen rond het kampvuur, maar het is geen wegwijzer voor de toekomst. Alleen met een frisse blik, met nieuwe inzichten en met een positieve mindset kan je plannen maken voor de toekomst. De pijnpunten erkennen, en dan resoluut kiezen voor vernieuwing. Mensen overtuigen. Wie niet overtuigd wil worden, meedogenloos achterlaten. Focus. Mindshift. Snelheid. Technologie. Change!

Vergeet oude labels, oude structuren oude doelgroepen en oude werkmethodes. Ze zijn oud, dus ze zijn fout. En ze zijn out. We zoeken efficiëntie en convenience. Voeg daar een dosis service en discovery aan toe. Goed schudden. Elke keer een nieuwe cocktail, elke keer een nieuwe, unieke consument. De reis van elke consument, de customer journey, is onvoorspelbaar en oncopieerbaar. Never a dull moment, never a calm moment. Move!

Met de klant centraal, onderscheidende waarde creëren. Met gerevitaliseerde operationele processen, elk product personaliseren. Het ecosysteem waarderen, en innovatie stimuleren. Ga er maar aan staan. En sta er klaar voor. Strategie vertalen in actiepunten, en de actiepunten perfect uitvoeren. Of niet perfect, en dan verbeteren. Action!

Vergeet marktaandeel, kies voor strategische relevantie. Laagste prijs? Go for it. Perfecte service? Go for it. Super product? Go for it. Local hero? Go for it. Power brand? Go for it. Maar probeer niet in alles de beste te zijn, want dan word je The Great Pretender. Dat wil je niet zijn, je wil relevant zijn. Choose!

Ben jij er klaar voor? Hou dan je brievenbus in de gaten. Deze maand valt de Travel360° special op de deurmat. 56 pagina's boordevol inzichten, ideeën en inspiratie. Centrale thema? Innovatie en Disruptie in de Benelux reissector.