Kuoni saneert en herstructureert keihard

“Never waste a good crisis”.  Het is een uitspraak van Rahm Emanuel, de ex Chief of Staff van Obama. De uitdrukking wordt door managers, politici en diplomaten te pas en te onpas gebruikt. Weinigen kennen echter het zinnetje dat dezelfde Rahm Emanuel uitsprak om de uitdrukking te verklaren: “And what I mean by that is an opportunity to do things you think you could not do before." In de volgende weken brengt Kuoni Group de uitdrukking in de praktijk. In verschillende landen worden verlieslatende activiteiten afgestoten. Een analyse, nuchter en zonder emotie.

De inhoud en de krachtlijnen van de commentaar van CEO Peter Rothwell bij de halfjaarresultaten van de groep in augustus waren eigenlijk al duidelijk. Rothwell had het over de “overwinning van de Kuoni strategie” , en legde er de nadruk op dat méér dan een derde van de winst buiten Europa wordt gegenereerd. Verder werden ook de uitstekende prestaties van Global Travel Service (de businessunit gericht op groepen, MICE en de zelfstandige reiziger) VFS Global (een bedrijf dat oa. visa-outsourcing diensten levert aan diplomatische vertegenwoordigingen en regeringen) alsook Kuoni Nordic geprezen.

Tijdens dezelfde presentatie werd duidelijk dat aan de landen gegroepeerd in de business unit “Outbound Kuoni Europe” duidelijke en scherpen objectieven werd en opgelegd. “Winstgevendheid herstellen”, “Verbeterde sales focus en productiviteit”, “Efficiëntie van de productie en van de back-office functies verbeteren” : blijkbaar was er volgens de Kuoni-top werk aan de winkel in alle facetten van de ondernemingen. Een waarschuwing, voor de goede verstaanders. Binnen de structuur “Outbound Europe” onder leiding van Leif Vase Larsen, bevonden zich toen: UK, Frankrijk, Italië, Spanje , België, Nederland en Luxemburg. Een overzicht:

Vandaag zet Kuoni Group keihard het mes erin. De activiteiten in Italië, Spanje en de Benelux moeten weg. De groep trekt zich ook terug uit Rusland, en het online (B to C) hotel platform www.octopustravel.com moet weg. Sluiten, verkopen of een buy out door het management, al deze scenario’s zijn voor Kuoni mogelijk. Maar het statement laat aan duidelijkheid niets te wensen over: “Kuoni wil deze bedrijven niet langer runnen, en onderzoekt de exitmogelijkheden. “

Het gaat alles samen om een omzet van 248 miljoen Euro, en in de “getroffen” landen werken 500 personeelsleden. Het gecumuleerde verlies van de verschillende activiteiten in deze landen, was zo’n 14 miljoen euro op jaarbasis. Kuoni Group schat de kost van de hele exit operatie rond de 30 miljoen euro. De groep geeft tegelijk aan dat de reductie van de portefeuille het bedrijfsresultaat van de groep dit jaar met ongeveer 63 miljoen euro zal reduceren.

Een harde beslissing, maar niet geheel onverwacht en voor insiders 100% begrijpelijk. Kuoni wil zich resoluut ontdoen van de “club van de zwakke broertjes”. Drie opeenvolgende moeilijke jaren hebben duidelijk gemaakt dat de business modellen in Italië, Spanje en de Benelux niet flexibel genoeg zijn. Rusland is sowieso een heel moeilijk markt, waar TUI en Thomas Cook zich een stevige voet aan de grond gekocht hebben. De business-to-consumer website www.octopustravel.com opereert in een heel concurrentiële markt, waar het moeilijk en duur is om de technologische ontwikkelingen op de voet te volgen.

Door vandaag drastisch in te grijpen, geeft CEO Rothwell aan zijn aandeelhouders en aan de beursanalisten wat zij graag zien: een bedrijf dat duidelijkheid schept, en dat zich focust op zijn core activiteiten. “Never waste a good crisis” was de openingsquote van dit artikel. Wellicht heeft de grote baas van Kuoni nog een bekende quote gelezen, dit keer van Einstein: “Insanity is doing the same thing, over and over, but expecting different results”.  Inderdaad: méér van hetzelfde is bij mank lopende bedrijven de slechtst mogelijke strategie. Al bij al een keiharde, maar begrijpelijke beslissing dus. Het Kuoni aandeel steeg in de uren na de mededeling met 2,5%.

24/09/2012 - door Travel360°