Hoogste Green Globe-status

Platinum-onderscheiding

Hoogste Green Globe-status

Succesvolle hercertificering voor de tiende keer op rij - hoogste onderscheiding voor duurzaam evenwicht tussen economie, ecologie en sociale verantwoordelijkheid

Frankfurt am Main, woensdag 22 maart 2023 - Voor de tiende keer op rij werd de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme (DNDT) gecertificeerd als Green Globe-onderneming voor het jaar 2022/2023. Dit betekent dat de DNDT de hoogst mogelijke standaard heeft bereikt en zich nu "Platinum lid" mag noemen.

Petra Hedorfer, CEO van de DNDT: "Het toerisme staat voor de bijzondere uitdaging om zijn bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstelling van 1,5 graad en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's). Al meer dan tien jaar is onze duurzaamheidsstrategie bewust niet alleen gericht op de gerichte marketing van duurzame aanbiedingen en de overdracht van kennis tussen de internationale reisindustrie en partners in het Duitse toerisme, maar ook op de consequente duurzame oriëntatie van onze eigen operationele werkzaamheden."

In 2022 heeft de DNDT haar inzet voor duurzaamheid opnieuw uitgebreid met tal van initiatieven en projecten. Er werd onder andere gefocust op het balanceren en optimaliseren van de SDG's met concrete actierichtlijnen in alle gebieden van het bedrijf, bijvoorbeeld met een Balance Score Card om de duurzaamheidsprestaties van evenementen te bepalen. Emissies worden nu geregistreerd in het digitale prestatieoverzicht van het bedrijf. Daartoe werden workshops en opleidingssessies gehouden met alle personeelsleden.

Tijdens de eerste “Sustainable Tourism Day” in september 2022 voerden DNDT-partners oriënteringsgesprekken met gerenommeerde deskundigen, belanghebbenden en besluitvormers met betrekking tot eigen initiatieven. Daarnaast heeft de DNDT vorig jaar voor het eerst een voortgangsverslag gepresenteerd over haar duurzame marketingaanpak.

 

Context:

Green Globe-certificering

De Green Globe Certification Standard is een wereldwijd erkend certificeringsproces speciaal voor de reisindustrie. De deelnemers moeten hun activiteiten op het gebied van duurzaam beheer, sociale zaken, economie, cultureel erfgoed en milieu documenteren in het Green Globe-systeem. Een geaccrediteerde onafhankelijke auditor beoordeelt de onderneming ter plaatse.

Gerelateerd nieuws