Brussels South Charleroi Airport naar Nice

Eerste vlucht met Volotea

Brussels South Charleroi Airport naar Nice

Vanaf 26 mei 2023 vliegt de Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea twee keer per week van Charleroi naar Nice en omgekeerd. In minder dan twee uur sta je aan de Franse Rivièra.

Wil je weg van het sombere weer? Vlieg dan naar het mooie Nice in Zuid-Frankrijk, waar de zon gemiddeld 300 uur per maand aan de hemel straalt.

Volotea, de nieuwe Spaanse maatschappij die vluchten aanbiedt tussen 19 Europese regionale hoofdsteden, vloog vandaag om 11.48 uur voor het eerst van Charleroi naar Nice met 174 passagiers aan boord!


Charleroi: Zuid-Frankrijk binnen vliegbereik
« We willen onze passagiers almaar meer keuze bieden om hun horizonten te verruimen. Volotea streeft ernaar de Europese regionale steden beter met elkaar te verbinden. De vlucht Charleroi-Nice vormt een perfecte illustratie van die ambitie », aldus Céline Lacroix, Hoofd Internationale Ontwikkeling van Volotea.

Nice is de eerste bestemming in Zuid-Frankrijk waarnaar Volotea twee keer per week vliegt.
 
« We zijn blij dat Volotea onze luchthaven heeft gekozen om verder te groeien met de lancering van vluchten tussen Charleroi en Nice, aan de prachtige Côte d’Azur. Dat versterkt het aanbod naar Zuid-Frankrijk. Onze passagiers hebben daardoor keuze uit een ruime waaier zonbestemmingen op minder dan twee uur vliegen », zegt Philippe Verdonck, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport.
 

Waarom Nice?
Nice is uiteraard de Promenade des Anglais, de luxehotels en de lange kiezelstranden waarover het water van de Middellandse Zee rolt, maar de stad bezit ook een schitterend erfgoed dat sinds juli 2021 op de UNESCO-lijst prijkt.

Het is heerlijk om in de oude stad en haar pittoreske smalle steegjes te flaneren, in een typisch restaurant te genieten van een gerecht dat op smaak gebracht is met plaatselijke kruiden, of de geur van verse groenten en fruit op te snuiven op de markt.

De hoofdstad van de Côte d’Azur vormt ook de toegangspoort naar de andere charmante steden en dorpen aan de Côte d’Azur, zoals Cagnes-sur-Mer, Cannes of Antibes.

Ten slotte biedt Nice rechtstreeks toegang tot de Alpes-Maritimes, zijn heuvelachtig achterland en schilderachtige, authentieke dorpjes.

Aan argumenten geen gebrek dus om vandaag nog in het vliegtuig richting Nice te stappen!

Praktische informatie:
Volotea vliegt twee keer per week tussen Charleroi en Nice, op maandag en vrijdag:
- maandag: vertrek van Charleroi naar Nice om 11.45 uur en van Nice naar Charleroi om 9.35 uur
- vrijdag: vertrek van Charleroi naar Nice om 10.40 uur en van Nice naar Charleroi om 8.30 uur 

Meer dan 14 000 tickets met bestemming Nice zijn al beschikbaar tot in januari 2024 op: www.volotea.com

Prijs: vanaf 29 euro (enkel).

Voor beeldmateriaal in hoge resolutie, klik hier.

 

26/05/2023 - door Glenaki

Gerelateerd nieuws