EXPLORA I in ontvangst genomen

Ficantieri scheepswerf

EXPLORA I in ontvangst genomen

Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group, heeft op 20 juli officieel EXPLORA I in ontvangst genomen, het eerste luxeschip dat zich bij de vloot van het merk voegt vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië. De investering van het nieuwe schip bedroeg meer dan €500 miljoen, met een totaal investeringsplan van €2,5 miljard voor de vier schepen in bestelling.

De opleveringsceremonie van EXPLORA I markeert een nieuw hoofdstuk voor het merk, een hoofdstuk dat de hedendaagse veeleisende luxereiziger de kans biedt op een werkelijk transformerende en doelgerichte oceaanreiservaring als geen ander.

Het traditionele maritieme evenement werd bijgewoond door Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van MSC Group; Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Group's Cruise Division, de peettante van het schip Zoe Africa Vago, voor Fincantieri Pierroberto Folgiero, Chief Executive Officer en vertegenwoordigers van MSC's bouwteam.

EXPLORA I zal op 1 augustus 2023 vertrekken voor haar eerste reis vanuit Kopenhagen. Deze opmerkelijke tocht van zeven nachten voert gasten door de majestueuze landschappen van Lerwick, de Shetland-eilanden en Kirkwall, Orkney voordat ze naar Reykjavik, IJsland gaan.

Het luxe schip zal enkele weken in Noord-Europa verblijven en verschillende routes aanbieden, zowel op als buiten de gebaande paden, en zal vervolgens de Atlantische Zee oversteken via Groenland om de herfst door te brengen in Noord-Amerika, de winter in het Caribisch gebied en de lente aan de Amerikaanse westkust en Hawaï voordat het in de zomer van 2024 terugkeert naar Europa voor een reeks reizen in de Middellandse Zee. Tijdens alle afvaarten zal het schip minder bereisde havens aandoen voor gasten om te genieten van een meer authentieke ervaring.

Met reizen van zeven tot elf nachten die allemaal combineerbaar zijn, zorgt een eersteklas gastervaring voor ontspannen ochtenden en opwindende avonden. Niet-conventionele aankomst- en vertrektijden in combinatie met overnachtingen in de haven stellen Explora Journeys in staat om gasten exclusieve toegang te bieden tot once in a lifetime ervaringen en een langzamer reistempo.

EXPLORA I combineert elegante Zwitserse precisie naadloos met modern Europees vakmanschap en is zorgvuldig ontworpen in samenwerking met 's werelds meest vooraanstaande ontwerpers van superjachten en horeca om de zintuigen te prikkelen en een 'Ocean State of Mind' aan te moedigen. De filosofie van het merk is gebaseerd op de Europese roots van de familie, het gevoel voor stijl en de intuïtieve benadering van design en luxe.

24/07/2023 - door Explora Journeys