Explora Journeys maakt afvaarten tot voorjaar 2026 bekend

EXPLORA I EN EXPLORA II

Explora Journeys maakt afvaarten tot voorjaar 2026 bekend

Explora Journeys, het luxe lifestylemerk van de MSC Group, heeft de afvaarten voor EXPLORA I en EXPLORA II tot en met april 2026 bekendgemaakt.

Het aanbod van de cruises varieert van wat kortere reizen, van 6 tot 8 nachten, tot langere reizen van 19 tot 21 nachten. De rederij biedt toegankelijke thuishavens, zoals Barcelona, Civitavecchia/Rome, Miami of Bridgetown.

De reizen zijn zorgvuldig ontworpen om een langzamer reistempo mogelijk te maken en reizigers de mogelijkheid te geven om meer tijd op elke bestemming door te brengen met overnachtingen in de haven. Op die manier hebben ze alle tijd om kennis te maken met de lokale cultuur en omgeving, zegt de rederij.

Topman Pierfrancesco Vago van MSC Group zegt dat het bedrijf goed heeft geluisterd naar feedback van klanten, die zeggen erg tevreden te zijn. Hij is zelf betrokken geweest bij het ontwerpen van de nieuwe reizen, voortbouwend op zijn eigen reiservaringen, het persoonlijke tintje dat volgens hem de kern vormt van Explora Journeys.

´We hebben nu vaker kortere reizen van zeven nachten die handig zijn voor mensen die weinig tijd hebben. Wij hebben ervoor gezorgd dat we over goed bereikbare thuishavens beschikken. We weten dat tijd kostbaar is. Bij echte luxe is sprake van het maken van herinneringen.´

De reizen van EXPLORA I (van oktober 2024 tot april 2025) zijn herzien zodat het schip in de Caribbean kan varen om de groei van het merk in Noord-Amerika te ondersteunen.
Het winterseizoen 2024-2025 gaat van start met een Grand Journey van Barcelona naar het Caribisch gebied, met Bridgetown, Pointe-à-Pitre, St John’s en San Juan.

Vanaf april en november 2025 vaart EXPLORA I in de Middellandse Zee. Passagiers kunnen het mediterrane leven van het oosten van de Middellandse Zee ervaren, met het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee en de Dalmatische kust.

EXPLORA II vaart tijdens haar eerste cruise van Barcelona naar Civitavecchia (Rome), met een bezoek aan Ibiza en Port-Vendres (Frankrijk), het pittoreske Portofino (Italië), Monte-Carlo, Monaco en Port Santo Stefano (Italië).

Daarna blijft het schip in de westelijke Middellandse Zee varen tot november 2024. Daarna steekt het schip de Atlantische Oceaan over. In de wintermaanden zal het schip zonovergoten Caribische reizen aanbieden. (Foto Explora Journeys).

8/12/2023 - door Explora Journeys