3 tophotels op Tenerife

Nieuwigheden en Renovatie

3 tophotels op Tenerife

Het aanbod op Tenerife zit in continue evolutie. Ook nu weer zijn er nieuwe projecten in volle voorbereiding. Enkele toppers van hotels komen er bij. Anderen nemen hun infrastructuur gronding onder handen. Wij delen graag enkele nieuwigheden met jullie.


Heropening Gran Hotel Taoro



In 1975 sloot het iconische Gran Hotel Taoro in Puerto de la Cruz de deuren. Vanaf de zomer van 2024 zal het echter in zijn glorie hersteld zijn en worden gasten opnieuw ontvangen in wat 130 jaar geleden het eerste luxehotel van Spanje was. Verwacht je aan absolute top service met 207 kamers, 6 verschillende restaurants, verwarmde zwembad en een fitness- en wellnessruimte. Uiteraard wordt er heel veel aandacht geschonken aan duurzaamheid als 5-sterren hotel van de toekomst dankzij onder andere zonnepanelen en een uitgekiend systeem voor het zwembadwater en de tuinirrigatie.

Bezoek de website van Gran Hotel Taoro: http://granhoteltaoro.com 


Eco-actief hotel MYND Adeje

 


Én genieten én meewerken aan een groenere wereld, dat is iets voor jou? Noteer dan MYND Adeje waar je zowel aan je gezondheid werkt als aan het milieu. Hier ligt de focus op innovatie en duurzaamheid met waterbesparende maatregelen, donnaties ten gunste van de herbebossing van de archipel en een samenwerking met de NGO Ocean Born. Zo gaat onder andere van elke handdoek die niet dagelijks gewassen moet worden 20 cent naar de NGO Foresta.


Bezoek de website van Eco-actief hotel MYND Adeje: https://www.myndhotels.com/en/hotels/tenerife/mynd-adeje/


Groen hotel nabij de Teide


Het kleinschalige hotel Spa Villalba in Vilaflor, omgrind door een groot dennebos op amper 20km van de Teide, wilt tegen 2030 volledig zelf-voorzienend zijn. Hier wordt ingezet op een duurzame toekomst. Vorig jaar werd nog een nieuwe zonne-energie installatie geplaatst waarmee ze zowat het hele dagverbruik dekken. Maar ook in het restaurant serveren ze bij voorkeur lokale producten en biologische wijn.  


Bezoek de website van Sp Villalba: https://www.hotelvillalba.com/en/ 




19/06/2023 - door Tenerife Tourist Office