Bosbranden in Tenerife

Informeer je klanten

Bosbranden in Tenerife

In de belangrijkste toeristische en residentiële delen van het eiland, ver weg van het door de brand getroffen gebied, verloopt alles normaal. Wat is dan de huidige situatie voor jou en je klanten? 

 
Op het Spaanse eiland Tenerife breidt de natuurbrand zich nog steeds uit maar de toeristische gebieden in het Zuiden komen niet in gevaar. Tot dusver is ongeveer 3.200 hectare land aangetast, voornamelijk in de bergachtige gebieden van Arafo, Candelaria, La Victoria de Acentejo, Santa Úrsula, La Orotava en El Rosario. In deze regio zijn 3.800 mensen uit voorzorg geëvacueerd. Verder hebben er ook nog zo’n 3.800 mensen onderdak hebben gevonden in een aangewezen gebied in La Esperanza in El Rosario, om hun blootstelling aan rook en as te minimaliseren. Meer dan 17 luchtmachten en zo'n 260 brandweerlieden werken momenteel om de vlammen onder controle te krijgen. Het door de brand getroffen gebied komt overeen met 1,6% van het oppervlak van het eiland

 

De toeristische gebieden en stedelijke dorpen bevinden zich buiten de gevaarzone en de situatie bij hotels en logiesverstrekkende bedrijven blijft volkomen normaal. Ook beide luchthavens op het eiland fungeren zonder problemen. De activiteiten op het eiland gaan door zoals gepland, met uitzondering van de wegen die naar de bergen leiden. De autoriteiten vragen inwoners en bezoekers om geen gebruik te maken van deze wegen aangezien bepaalde delen afgezet zijn, waaronder het Teide National Park.  

 
Uit voorzorg zijn er een aantal bevolkingscentra in de buurt van de getroffen gebieden ontruimd, waaronder enkele vakantiehuizen en landelijke huizen. Het strikte veiligheidsplan dat wordt uitgevoerd door de autoriteiten heeft de inwoners van de gemeenten Güímar, Arafo, Candelaria en El Rosario aanbevolen om ramen en deuren gesloten te houden, binnen te blijven wanneer mogelijk en FFP2-gezichtsmaskers te gebruiken ter preventie van ademhalingsproblemen veroorzaakt door de rook van het vuur.  

 

Vanuit Turismo de Tenerife roepen we alle bezoekers op tot extreme voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te garanderen. Er wordt permanent gecommuniceerd over de ontwikkeling van de brand via de officiële communicatiekanalen van de Regionale Regering van de Canarische Eilanden en het eiland Tenerife, inwoners en toeristen kunnen via deze kanalen op de hoogte blijven. 

 

Er is ook een telefoonnummer ingesteld om eventuele vragen van bezoekers op het eiland te beantwoorden: (+34) 922 255 433. Deze service is beschikbaar tussen 09:00 en 20:30 uur (lokale tijd).  

 

Heb je vragen van bezorgde klanten? Neem dan deze puntjes mee: 

 

18/08/2023 - door Tenerife Tourist Office

Gerelateerd nieuws