Waarom naar Tenerife in de zomer?

Actief verkennen

Waarom naar Tenerife in de zomer?

Terwijl de temperaturen op het Spaanse vasteland hoog oplopen tijdens de zomer is dat op Tenerife niet het geval. Hier is het dan net ideaal om er actief op uit te trekken. Ga wandelen in onze natuurgebieden, proef van de lokale gastronomie of bezoek de vele openluchtevenementen of festivals. Opties en mogelijkheden genoeg om je vakantie vol te proppen met ervaringen. Hierbij alvast enkele tips.



Ontsnappen aan de hitte


Tenerife heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur iets hoger oplopen, maar de grote hitte zoals op andere plekken rond de Middellandse Zee, dat ga je hier niet hebben. De Atlantische Oceaan heeft immers een effect op het klimaat van de Canarische Eilanden. Ideaal dus voor mensen die willen ontsnappen aan de hitte en hun vakantie actief willen doorbrengen.


Trek je wandelschoenen aan


Hier kan jong en oud onze natuur in trekken. Ga wandelen in diverse natuurgebieden, van de vulkanische landschappen van de Teide tot de subtropische regenwouden en laurierbossen van Anaga en Teno. Overal is het een echt genot om te wandelen en de frisse lucht diep in te ademen. In totaal zijn er meer dan 1.500km aan bewegwijzerde paden. Velen ervan zijn echt spectaculair. Denk maar aan de Masca kloof. Hoewel je toch wel wat conditie nodig hebt en je op voorhand moet reserveren, is dit echt één van de topwandelingen die je moet gedaan hebben en die je nog lang bij zal blijven. 



Erfgoed en koloniale geschiedenis


Stadjes bezoeken tijdens de zomermaanden? Geen enkel probleem op Tenerife. Wist je dat heel wat kleine stadjes en gemeenten hier een heel karakteristieke, traditionele architectuur hebben met Spaanse en Portugese koloniale stijlen? Bezoek stadjes als Garachico, Buenavista del Norte, Arona of Adeje waar je teruggevoerd wordt naar de manier van leven in de 16e, 17e en 18e eeuw. 


In San Cristóbal de La Laguna, door UNESCO uitgegroepen tot werelderfgoed, vind je een heel levendige sfeer in verkeersvrije straten vol charmante winkeltjes. 



De zee, deel van ons DNA


De zee, stranden, baaien en natuurlijke zwembaden bepalen zonder twijfel een groot deel van ons DNA. Maar dat is niet enkel om te zwemmen of te zonnebaden. Ga hier kajakken aan de rotskliffen van Los Gigantes waar het ook zeer de moeite is om even de duikbril op te zetten en de onderwaterwereld te bewonderen. 


Voor de zuidwestkust leven er trouwens honderden tuimelaars en grienden.  Wij raden je aan om hier met een ‘blue boat label’ zeiljacht de zee op te trekken. Je hebt zeker 90% kans om walvisachtigen te spotten die er permanent verblijven in hun natuurlijke habitat.



Een zomer vol festivals


Ook op Tenerife heb je tegenwoordig een steeds groter wordend aanbod aan festivals en events. Denk maar aan Cook Music Fest van 14 tot 22 juli met optredens van onder andere Rubén Blades die elf Grammy’s en tien Latin Grammy’s won. Ben je te vinden voor urban muziek, noteer dan Ritmos del Mundo op 14 en 15 juli met één van de meest erkende en bekroonde artietsen van dit moment: J. Balvin. 


Of wat dacht je van het Mar Abierto Festival op 22 juli waar Andrés Calamaro zal optreden, één van de grootste artiesten in de geschiedenis van de Spaanse pop rock. Liefhebbers van elektronische muziek kunnen dan terecht op het Sunblast Festival op 12 augustus. Opties en mogelijkheden genoeg voor mensen die houden van festivals en muziek!



Je merkt het. Redenen genoeg om in de zomer naar Tenerife te trekken! Bovendien zijn de zomermaanden meestal goedkoper dan de wintermaanden. Nog last minute op zoek naar een bestemming voor je klanten? Check dan zeker de opties en mogelijkheden voor het grootste Canarische eiland.

21/06/2023 - door Tenerife Tourist Office

Gerelateerd nieuws